Търсене на постове в блога:

Блог

Сладко от портокалови кори

Публикувано от Ina Kovacheva на

Сладко от портокалови кори

Време за подготовка: 1 нощ Време за приготвяне: 1.5 ч ПРОДУКТИ 600 гр (около 4 бр) портокалови кори 300 гр кафява захар 700 мл прясно изцеден от портокали 200 мл вода щипка ванилия РЕЦЕПТА Портокалите се измиват много добре с четка и се обелват. Корите се нарязват на желаните форми. Накисват се във вода и се оставят да престоят една нощ. Не пропускайте тази стъпка, иначе сладкото ви ще горчи! На другия ден се изплакват добре и се преваряват в малка касерола за около 4-5 минути в нова вода. Отново се изплакват добре. Слагат се отново в касеролата заедно с...

Прочетете повече →

Сладко от лимонови кори

Публикувано от Ina Kovacheva на

Сладко от лимонови кори

Време за подготовка: една нощ Време за приготвяне: 1,5 ч ПРОДУКТИ 400 гр (около 10 лимона) лимонови кори 250 гр кафява захар 200 мл прясно изцеден лимонов сок 200 мл вода щипка ванилия   РЕЦЕПТА Лимоните се измиват много добре с четка. Разполовяват се и се изстисква сока с помощта на преса или ръчна сокоизстисквачка. Сокът се прибира в хладилник. Лимоните се почистват от ципите с помощта на лъжица с остър ръб. Трябва да остане само кората. Нарязват се на желаните форми, аз избрах да са на ситни кубчета. Накисват се във вода и се оставят за една нощ да...

Прочетете повече →

Къри с тиква

Публикувано от Долапче Магазин на

Къри с тиква

Приготвяне: 15 мин.Готвене: 35 мин.Общо: 50 мин.Порции: 4-5   Необходими съставки: Лук- 1 средна главаМоркови- 2 бр.Чушка- 1 бр.Тиква- 500 гр.Домати- 3 бр.Чесън- 4 скилидкиДжинджифил- парче голямо колкото скилидка чесънЗехтинМикс от подправки- ЧилиМикс от подправки КъриОпушена морска солМагданозВода- 100мл.   Начин на приготвяне: Почистваме и нарязваме на кубчета тиквата; Нарязваме на дребно лукът, морковите, чушката е домата В сгорещения зехтин леко запържваме счукания чесън, лукът и джинджифила; Прибавяме тиквата, морковите и чушката; Разбъркваме всичко хубаво; Заливаме с водата; Прибавяме миксовете от подправки; Добавяме и доматите; Захлупваме; Оставяме всичко да се задушава 25 минути, след това отхлупваме и оставяме водата да...

Прочетете повече →

Как да овкусим зехтин

Публикувано от Долапче Магазин на

Как да овкусим зехтин

Обичате да готвите с чист зехтин? Ние също! Но също така обичаме и да екпериментираме! Предлагаме на вашето внимание няколко рецепти за овкусен зехтин, които ще направят златната течност още по- апетитна. А най- хубавото е, че всички съставки можете да намерите по нашите рафтове.     Предварителна подготовка: Всички пресни билки и подправки трябва да бъдат предварително измити и подсушени. Бактериите не се размножават в зехтина, но могат да се развият в капките вода, които остават по листенцата на билките! Измийте и подсушете шишетата, които ще използвате.  Употреба на овкусения зехтин: Не използвайте овкусения зехтин за пържене, защото има...

Прочетете повече →

Картофи по индийски

Публикувано от Долапче Магазин на

Картофи по индийски

Приготвяне: 10 мин.Готвене: 30 мин.Общо: 40 мин.Порци: 2Необходими съставки: Картофи- 4Зехтин- 2 с.л.Чесън- 3 скилидкиПресен джинджифил- парче голямо колкото скилидка чесънВода- 2 ч.ч.Подправка къри- 1 с.л.Подправка касерола- 1 с.л.Магданоз за поръсванеОпушена морска сол- на вкусСок от лимон Начин на приготвяне: Обелваме и нарязваме на кубчета картофите В сгорещеният зехтин леко запържваме счукания чесън с джинджифила. Прибавяме картофите към запържените чесън и джинджифил Разбъркваме всичко хубаво Заливаме картофите с водата Прибавяме миксовете от подправки Захлупваме Оставяме да се задушава 20 минути, след това отхлупваме и оставяме водата да изври. Завършваме с няколко капки лимонов сок, опушена морска сол и магданоз!

Прочетете повече →